And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Wednesday, 31 October 2012

Stressful Day = Indulge Comfort Food

Hi semua!! Hari ini merupakan hari yang paling stress yang pernah saya alami! :'( Sebenarnya, sejak semalam lagi saya bertahan, tetapi hari ini, dengan beban kerja yang berlambak, assignment yang mencurah-curah masuk, serta beberapa class test yang bakal saya hadapi dalam masa beberapa minggu sahaja lagi menambahkan tekanan. So, dalam fikiran memang nak sangat makan comfort food. Semalam buat pertama kalinya, saya menuju ke stesen minyak terdekat (sebab 7-11 dah tak der) and this was what I bought!
Magnum Chocolate Truffle!!!
                                     
          First time try flavour ni, coz, selalunya saya beli Almond! Sampai dua saya indulge! 

Itu kisah semalam yang tak sempat saya update, hari ini, saya cuti memandangkan institute saya ada Graduation Day, so, kami semua diberi holiday! Disebabkan beberapa perkara yang terjadi,  saya menghabiskan banyak waktu di dapur untuk menyediakan comfort food(s) saya. 

                                                          No 1, dihatiku!

Custard yang memang MARVELOUS!! Terima kasih Mummy sebab sabar ajar buat custard sebelum ini! 

No 2, favouriteku! 

PAVLOVA!!!! Siapa suka??! 

Believe it or not? Saya seorang yang gemar memasak, jadi, saat-saat saya stress, masuk dapur, selongkar fridge dan masak apa sahaja yang terlintas di minda. Biasanya saya buat pavlova, saya hanya menggunakan starwberries and kiwi coz, blueberries are always out of stock! Tetapi, saya sangat bernasib baik hari ini, bukan sahaja stock available, tapi offer yang memang tak boleh didapati di mana-mana! Makanya, setelah habis saya taburkan di atas pavlova, memang sekejap sahaja balance yang tinggal dikerjakan oleh adik-adik! Hehe! Janagn jadi macam saya ok? Melantak tak ingat dunia sedangkan tengah berdiet sakan! :P Dietlah sangat! *Afdlin Shauki Style* So people, share with me your comfort food, and maybe one day, saya juga mampu cuba buat! Esok, semakin stress dibuatnya memandangkan class dari pagi sehinggalah malam! So, take care all of you and continue your support for Ms Egoistic vs Mr Romantic!! 
xoxo

p/s: Masih menanti, bilalah P2U nak siarkan bab kedua dan ketiga? Dah lebih seminggu dihantar :( Antara salah satu sebab yang membuatkan saya stress!  




1 comment: