And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Tuesday, 9 April 2013

Bila Mood Rajin Melanda

Heyya! Haritu terlebih rajin kat rumah, so, keluar with sista pergi cari bahan buat..... Strawberry Jello Cheesecake! Mula-mula tak yakin sangat nak buat, tapi lepas kena ceramah pasal confidence dengan sista, semangat terus nak buat! Thanks sista! ♥ Actually its a gamble jer. Tengok video dekat youtube, then baca recipe dekat internet, main go jer buat. Tak der cikgu ajar, tak der technique, main campak jer. Sebenarnya, kalau bab masak ni, Mummy memang dah ajar, nak masak jangan takut-takut, kang tak jadi! So, selalunya, main campak jer. But, gals, you should try to make it. Simple gila! Lepas tu, rasa dia, memang awesome! Tak rugi buat! 



This pic above, was the base after chilled.
Baru pour cream cheese on top.


Final Result! 
It was easy to make. Sebab it's a non-bake cheesecake, just guna fridge, tak payah susah-susah nak guna oven. Kalau tengok recipe dekat internet, most of them guna casserole untuk buat, tapi saya ubah sikit guna plastik container yang comel macam gini so satu orang ada serving sendiri. Besides, banyak review cakap, kalau guna casserole, bila potong cheesecake tu, base dia akan bergabung dengan cream cheese and jelly, so macam tak berapa appealing! But you can always try. :) Kalau korang nak, saya boleh kasi recipe, but atas permintaan ramailah! Komen dekat comment box, InsyaAllah, kalau ada yang sudi nak tahu, I'll post it here! And girls, remember 1 thing, jangan takut untuk mencuba ok? Take care korang! Much Love! Adios! 
xoxo


No comments:

Post a Comment