And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Monday, 8 April 2013

The Treat! ♥

Hey lovelies! So, hari ni nak continue sikit pasal my parents wedding anniversary celebration! So, after much thought, saya pun akhirnya decided to belanja my family makan at Hotel Granada, JB. Masa lalu ulang alik dekat Bukit Indah, nampak this new hotel, and ada advertisement about their restaurant Olla Restaurant yang sedang menawarkan 30% diskaun untuk the 4th paying person. So, with every 3 paying adult, the 4th adult gets a 30% discount off. Not bad kan? Yalah, kita masih belajar, tak mampulah nak belanja kat hotel lima bintang but I think memang berbaloi jugak! 



                                                   Olla Restaurant Buffet Setting

Kitaorang pergi waktu lunch time. Memandangkan it's a weekday, tak berapa ramailah. Best part, walaupun tak berapa ramai, chef restaurant tu memang sentiasa pastikan makanan tak habis. Tengok tinggal sikit jer, they add. Memuaskanlah! 


                                                   
                                                    Entrance of the Restaurant



Mummy & Daddy Terchenta! ♥


Si Bongsu, Syakir, yang sangat manja!!
Code Name: Fatfat


Third Bro, Tsaqif!
Code Name: Bearbear


My One & Only Sista, Hanna!
Teman berdebat, stylist, everything ♥ 


Eh, sempat self-shot!
Me, yang pada mulanya emo terlebih,
but start to riang ria like kanak2 ribena!



Mummy!!! ♥



Oh Hai! Meleleh air liur! 



Tak ingat Round ke berapa. 
The Roasted Beef and the Chicken, memang sedap!


Hey! I remember you!
Rosalle Flavoured Jelly!


Memang puas hati giler! Itu semua hanyalah serba sedikit apa yang saya makan. Yang lain tak sempat nak ambil gambar. Mummy kata lamb dia sedap! Haritu tak terasa nak makan lamb, so memang skip. Ada cod fish with cream, fuhhh! Memang sedap. Entah tak tahu mana gambar dia :'( The kids love one thing, making their own ice kacang! Memang banyak kali jugak lah dorang try buat sendiri. The staff was very friendly, since they saw kita makan, and budak-budak ni nak buat ice kacang sendiri, dorang terus assist! So, orang JB, hurry and go! Tak rugi pergi! Seriously! Ada macam-macam lagi, steamed rice, even ada ulam-ulaman, endless cakes, and macam-macamlah. Tak dapat try semua makanan, tak ada ruang nak masuk! Lol! 


Red Velvet!

We ordered a special cake for them. Red Velvet! Memang sedaaap!! Seriously, saya cuma makan cake yang dibuat oleh one of Mummy's friend, sebab saya selalu juga try Red Velvet tempat lain, tapi tak sesedap yang dia punya. Thanks Aunty Non, for the beautifully made cake! And, so, that ends my story mory pasal 20th Wedding Anniversary! See you guys in the next entry!! Take care! Adios!
xoxo ♥







No comments:

Post a Comment