And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Saturday, 25 May 2013

Room Makeover In-The-Making!

Hi uolls!! Ok, alasan yang masih sama busy!! Sangat busy, lagi dua minggu nak test, pastu baru cuti dua minggu. Pulak tu, lepas project kitchen makeover haritu, sekarang gediks pulak nak buat room makeover, walaupun rasanya tak cukup 24 jam sehari. Tapi, tak guna ID lah. Koyak poket I, kalau guna khidmat ID juga. Buat sendiri jer, tukar cat, tukar furniture, tambah barang. Hurm, tak nak citer dululah, nanti dah siap, buat satu entry khas kat sini.

Sekarang masih lagi dalam process pilih cat bilik. Asyik argue dengan Hanna jer nak pilih colour apa. Almaklumlah, kita kongsi bilik, tu yang susah, takleh sesuka hati buat decision, mesti jugak tanya pendapat dia. Hurm, sambil sibuk dengan sekolah, memang sekarang asyik dok tengok kat internet Deko bersama Eric lah, Martha Stewart, macam-macam lagilah nak dapat inspiration punya pasal. Sambil mata baca nota, telinga dok dengar macam mana nak design bilik. Satu benda jer yang kita dah decide, nak bilik colour pastel, tapi belum pilih nak warna apa. Target nak habiskan room makeover ni, sebelum Raya. Harapnya sempatlah. Sekarang ni ada masa sikit jer, cabut terus pergi Ikea, dok tengok furniture apa nak letak dalam bilik.


Naik juling jugak tengok the wide range of colours by ICI Dulux. Pening sangat nak pilih, promoter tu ada jugak suggest, pergi customize. Wah, macam best gitu, tapi, tengoklah dulu macam mana budget. Ni pun, guna savings yang dikumpul waktu kerja part time. Oklah, korang, gotta go! Kalau ada idea nak kasi, drop your comments please. Perlu sangat, sebab target nak siap sebelum raya. Estimated, paling lambat, first week puasa. Oklah, korang, take care! Adios!
xoxo ♥

No comments:

Post a Comment