And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Sunday, 12 May 2013

Selamat Hari Ibu! ♥♥♥

Selamat Hari Ibu saya ucapkan buat para ibu di seluruh dunia! Terutama sekali buat Mummy tercinta, Romini Binte Simin. ♥ Tidak kira apa jua panggilannya, Ibu, Mak, Mama, Ummi, Mummy dan sebagainya, anda tetap seorang ibu. Tempatmu tidak akan dapat diganti!

Untuk saya, Mummy adalah segalanya! She's my life, my world! Beliau adalah 'angel' yang diberikan oleh Allah s.w.t untuk saya, menjadi nadi dalam hidup saya dalam apa jua keadaan saya. No matter what situation I'm in, my downfall, my hard times, every single time, she will just be there.  She who accept all my flaws with an open heart and always so forgiving. Walaupun, ada ketika dia tidak dapat membantu menyelesaikan masalah, dia tetap disisi saya memberi sokongan padu, meniupkan kata semangat, cracking silly jokes, apa saja yang mampu dia lakukan hanya untuk melihat senyuman saya kembali. Dia seperti lilin yang membakar dirinya sendiri untuk melihat saya dan adik-adik bahagia. Walaupun Mummy sibuk dengan kerja, menguruskan hal rumah tangga, dia tak pernah abaikan kami. Saya pasti, ibu anda juga begini. Because, that's the nature of every single mother.

Mummyku, peminat setia Remy Ishak!!

Mummy adalah bestfriend pertama saya. Orang pertama yang saya akan minta pendapat walaupun untuk sekecil-kecil perkara. Sebabnya, dia akan jadi orang yang pertama mengkritik saya if I were to buy something that doesn't match me. Ada beberapa kali sejak kononnya dah jadi young teens, pergi shopping sendiri atau dengan kawan atau beli online, balik rumah tunjukkan Mummy apa yang saya beli, dialah orang pertama yang akan beri frank opinion tanpa selindung atau tapis. Lol. Sejak dari tu, memang serik, because I knew she knew what's best for me.

Anyways, to show my gratitude towards her for raising me for 18+ years (eceh, tetap nak maintain muda, sedangkan dah nak masuk 19), saya, Daddy dan adik-adik buatkan kitchen makeover untuknya. Kena share cost dengan Daddy sebab kita masih belajar, kerja pun part time. :( Tukar kitchen cabinet, semua serba baru, just for her. Even pilih her favourite colour for it. Sekarang ni dah separuh siap, tinggal nak buat singki and some other things. InsyaAllah, it'll be ready by this Thursday kalau mengikut kata ID yang kita hire.


Apapun, tak payah benda mahal untuk hadiahkan untuk ibu anda, just a simple wish. Sebenarnya, everyday should be a Mother's Day. Bukan hanya pada tarikh ini. Kita semua patut berterima kasih pada ibu kita setiap hari kerana sanggup mengandungkan kita selama 9 bulan 10 hari, menanggung kesakitan yang teramat sewaktu kita membesar dalam rahim mereka, dan setelah kita lahir, dia bukan saja ibu, tetapi dialah nurse yang merawat kita bila kita sakit, dialah chef yang memasak untuk kita sepanjang kita tinggal dengannya, dia juga alarm clock yang mengejutkan kita setiap hari untuk solat Subuh, semua adalah dia. Jadi sentiasalah kita berterima kasih dengannya. Mummy, you are indeed a supermom! I love you, Mummy!! ♥♥♥

No comments:

Post a Comment