And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Friday, 7 June 2013

Why Girls Are More Attracted To Guys That Adore Kids?


Cute kan gambar baby dekat atas tuh!! Sempat letak caption. By the way, here are some reasons to you guys, in terms of lelaki out there, kenapa wanita lebih tertarik pada lelaki yang sukakan kanak-kanak!

Ok, buat jejaka di luar sana, jika anda tidak menyukai kanak-kanak, ia melambangkan keperibadian anda. Selalunya, lelaki yang sukakan kanak-kanak ataupun lebih senang bergaul dengan budak kecil ni, dia lebih CARING! Why do we say that? Sebabnya, kalau anda tahu macam mana nak handle kids, 'saham' anda akan lebih tinggi in our eyes.

If you adore kids and you know how to mingle around them, you will look a little childish...but...ia akan menyerlahkan your MATURITY! Trust me guys, I personally get turn off and of course pissed bilamana ramai lelaki dalam laman sosial akan menulis something like; 'I get so annoyed with kids' atau yang lebih menjengkelkan 'I swear I don't want to have kids, they are such an irritating bunch!' Frankly speaking guys, you are making girls hate you. Kalau korang rasa 'cool' sangat, I tell you it's not!! Ia lebih menyerlahkan an attitude yang kurang matang and we hate that in our man!

Lelaki yang sukakan kanak-kanak ni, mereka lebih pandai MENGAMBIL HATI! It's true, bukan senang untuk please seorang budak, tapi if you succeed in doing that, you have passed an obstacle. Kerana, lelaki sebegini lebih cenderung untuk 'pass test' yang kebanyakan ibu bapa set untuk anak gadis mereka. This key factor, will actually affect a lot, especially when you have to meet your girl parent's for the first time. 

Lastly, naturally bila lelaki sukakan kanak-kanak mereka lebih pandai dalam hal MEMUJUK! Face the fact guys, hormon temanita anda bukan selalunya baik. We girls are prone to a whole lot of mood swings as compared to you people. Jadi, lelaki yang bijak meujuk kanak-kanak ini, are much more likely to get girls attracted to them. 


So, guys, with some of the reasons above, mungkin you might want to start adoring kids. Sebabnya, tak guna muka handsome, tapi kalau dalam banyak hal semuanya hampeh. What I'm saying here is just one part that make girls attracted to you, yang penting dalam zaman ini, ramai perempuan lebih senang memilih jejaka yang kuat pegangan agamanya. But, nevertheless, this characters will help too. Good Luck guys! By the way, a big shoutout to my friends yang bakal atau baru sahaja melangkah ke alam perkahwinan. Congratulations! Thousand apologies pada mereka yang jemput untuk datang tapi clash dengan my schedule, sorry sesangat! Take care peeps! 

xoxo ♥

Sunday, 2 June 2013

BIG NO-NO!!

   

Hi lovelies!! Memalam buta ni menulis, just to motivate mereka yang tengah frust or just facing with bad situation. Sejak beberapa hari ni, tengok FB, Twitter ramai sangat girls yang update status berbaur frust. Frankly speaking, setiap orang pasti akan melalui perkara seperti ini. So, I truly understand. Faham sangat! It's not only you gal, so be strong. It's very sad to see them meluahkan rasa di laman sosial. Secara tidak langsung, you're just humiliating yourself. Tolong jangan! Big no-no!! Sebabnya, uolls akan merendahkan maruah korang sendiri, so tolong don't ever do it. 

Pada mereka yang putus cinta, terlerai kasih tu, jangan sedih-sedih. Perancangan Allah s.w.t itu selalunya sempurna. If you meet with the wrong guy, tak per. InsyaAllah, satu hari nanti mesti dapat seorang yang lebih baik. Don't dread over it. Learn to let go. To those yang terlalu muda, in my opinion, it's better if you focus on your dreams. Sebab bila kita dah berjaya satu hari nanti, semua ini akan hadir dengan sendiri. It'll chase you, pants down!

To end this note, please girls, jangan gaduh dengan perempuan lain kerana seorang lelaki. It's not worth it. Reason, dua lelaki tak akan bergaduh sesama sendiri untuk seorang perempuan. So, girls, jaga maruah and please take care of yourselves. Much love to all of you!! 
Xoxo ♥♥♥