And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Sunday, 2 June 2013

BIG NO-NO!!

   

Hi lovelies!! Memalam buta ni menulis, just to motivate mereka yang tengah frust or just facing with bad situation. Sejak beberapa hari ni, tengok FB, Twitter ramai sangat girls yang update status berbaur frust. Frankly speaking, setiap orang pasti akan melalui perkara seperti ini. So, I truly understand. Faham sangat! It's not only you gal, so be strong. It's very sad to see them meluahkan rasa di laman sosial. Secara tidak langsung, you're just humiliating yourself. Tolong jangan! Big no-no!! Sebabnya, uolls akan merendahkan maruah korang sendiri, so tolong don't ever do it. 

Pada mereka yang putus cinta, terlerai kasih tu, jangan sedih-sedih. Perancangan Allah s.w.t itu selalunya sempurna. If you meet with the wrong guy, tak per. InsyaAllah, satu hari nanti mesti dapat seorang yang lebih baik. Don't dread over it. Learn to let go. To those yang terlalu muda, in my opinion, it's better if you focus on your dreams. Sebab bila kita dah berjaya satu hari nanti, semua ini akan hadir dengan sendiri. It'll chase you, pants down!

To end this note, please girls, jangan gaduh dengan perempuan lain kerana seorang lelaki. It's not worth it. Reason, dua lelaki tak akan bergaduh sesama sendiri untuk seorang perempuan. So, girls, jaga maruah and please take care of yourselves. Much love to all of you!! 
Xoxo ♥♥♥

No comments:

Post a Comment