And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Saturday, 13 July 2013

CONFESSION! CONFESSION! CONFESSION!!

Assalamua'laikum semua! Salam subuh, selamat menjalani ibadah puasa buat semua muslimin dan muslimat walau di mana jua anda berada. Alhamdullilah, buat masa ini, saya dapat menarik nafas lega kerana masalah yang saya hadapi sudah menemui penyelesaiannya. Sesungguhnya, doa itu adalah senjata orang mukmin. Anyways, tak nak ulas lebih-lebih pagi ini. Hurm, saya ada mendapat cadangan dari seseorang untuk saya menulis serba sedikit tentang diri saya. So, let's get started!


  1. Sejak kecil, saya memang ada satu bad habit, saya suka gigit kuku. Walaupun, saya taklah makan kuku, tapi, saya sebenarnya takut dengan nail clipper. Nak dijadikan cerita, Mummy atau Daddy selalunya akan memotong kuku kami pada hari Jumaat, so sebab takut dengan nail clipper, saya pun just bite my nails. Kalau nervous pun saya macam nak gigit tapi tak buatlah, depan orang ramaikan! Dulu Mummy pernah tanya kenapa saya gigit kuku? Jawapan saya, 'I don't want you to waste money on nail clippers!' Lol!
  2. Saya seorang yang gila kasut! Seriously, Mummy sampai fed up dengan saya, kadang tu, belum pakai kasut ni, dah beli kasut baru. Kalau nak tahu, lebih dari separuh tempat rak kasut tu, semua kasut saya. Dari, sneakers to pump shoes, Mary Jane shoes, wedges, heels. Macam-macam rupa, macam-macam bentuk. Family saya semua memang berkaki besar, tapi saya sedikit bernasib baik, sebab saiz kasit saya adalah saiz yang terakhir, atau orang kata saiz paling besar dekat kedai kasut biasa. Saiz 9! Besar kan? Tapi, adik saya tak muat kasut saya, sebab saiz dia lebih besar, jadi memang kasut adalah satu benda yang saya tak perlu share. Hihihi!
  3. Saya juga seorang yang sangat sensitive! Katalah, tengah tengok drama ke, cerekarama ke,(yang sedihlah) confirm menangis. Nanti mesti jadi bahan dalam family, semua pakat gelakkan saya. Part ni, memang malu yang teramatlah. Kata budak lasak, sekali tengok drama nangis! >.<
Oklah, hari ini, share yang ni jer dulu ok? Malulah nak cerita lebih-lebih! Anyways, pada mereka orang JB, jangan lupa turun bazaar Seindah Ramadhan pada hari ini, dari 2ptg-7mlm! Saja jer promote, sebab saya pun nak turun gak! Tengok-tengok apa yang dijual, sambil itu, kalau ada yang berkenan beli sebab, saya pun nak merebut peluang membeli sambil beramal! So, kalau terserempak tu, tegur jerlah ok? 

No comments:

Post a Comment