And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Sunday, 28 July 2013

Speechless Saturday!!!

Title terpaksa letak Saturday sebab berlaku semalam, tapi baru dapat tulis hari ini! So, what made me speechless yesterday? Hmm, kalau ada baca entri yang sebelumnya, saya ada tulis pasal nak gi Angsana kan? Ada salah info sikit, I thought it was his road tour, tapi sebenarnya program Astro. 

Need I say more?!

So, I pergi Angsana semalam sebab nak pergi jumpa dengan empunya diri Hafiz Hamidun. Yelah, peminat setia sejak 2006, maknanya masa saya umur 12 tahun! Percaya tak? Sekarang ni, dah nak masuk 19 years old! So, semalam balik jer dari kerja, Daddy pun fetch and terus pecut redah jam masuk JB. Sanggup? Mestilah! Since kita masuk awal, sampai JB pun baru masuk waktu Zohor, lepas solat jer, biasalah, naik patah kaki teman Mummy pergi shopping jelajah pusing satu Angsana! Sambil itu, merisik khabar lah dekat kedai CD, minta single Zikir Terapi Diri 2, tapi penjual tu kata dah sold out! Naik tingkat 3 pula, pergi kedai buku Badan tapi dorang kata stok belum sampai! Putus asa dah! Putus asa! Serious! So, dalam dah tak ada mood itu, tetap juga teman Mummy pergi shopping. Shopping barang raya sikit, dalam masa yang sama saya tukang menilai worth it ke tidak nak beli. 

Fast forward cerita, sampailah pukul 8 malam, event was supposed to start at 8, but there was a delay, so lambat sikit start, around 8.30. Sebenarnya, tak ada detail lengkap, about where was it held. Then, I serkap jarang jer, ingatkan event kat tingkat 2, yang selalu ada stage besar tu. Sekali kat atas ada comedians, nampaklah Azlee Senario, then mata tinjau kat tingkat satu yang ada stage juga, rupa-rupanya, Encik HH dah ada kat situ. Terkocoh-kocohlah gi sana! Chey, cerita macam lari marathon gitukan? Padahal turun escalator jer! Lol. 

Semua yang ada disitu dijamu dengan alunan zikir dari ZTD1. MasyaAllah, tak tergambar perasaan masa tu! Nak describe sini pun macam susah. Sambil mendengar tu, dalam hati tak henti-henti doa, dapat beli ZTD2. My bro, Syakir aka Fatfat sempat naik atas stage, jawab Q&A! 





Alhamdullilah, Allah itu Maha Mengetahui, DIA tahu yang saya ikhlas pergi sana sebab nak sangat beli. Nak dijadikan cerita, lepas habis event, Mummy & I pun approach, mulanya setakat bergambar, and I minta autograph untuk satu single Kasih Pada-Mu Koleksi Istimewa. Then kita move away from the crowd, tiba-tiba ada idea bernas dari Mummy, suruh order jer straight dengan Mr HH, so, kita approach lagi, this time round minta sign pula dengan phone cover. Ingat I jer, dengan Mummy sekali minta! Dalam tengah sign tu, Mummy pun usulkanlah cadangan, minta dua keping, one for me, another one for her!

Time ni, macam lega sikit kot, like ada harapan, sebab boleh order and get autograph sekali, tapi tak dapat on that day. Mr HH, was friendly, humble, very humble I shall stress on that & always smiling. Dia minta kita tunggu sekejap coz there were few others yang nak bergambar and ada penjual kat situ yang nak beri hadiah. Tetiba jer lepas dia terima hadiah, he came back to us with two of the CDs! Allahuakbar, waktu itu, rasa macam nak pitam. Saya anggap macam early birthday present jugaklah! (Early sangat, almost 2 months earlier!) Waktu nak bergambar dah menggeletar! Tak senonoh betul kan? So, it was a very speechless day for. Lepas dah balik itu pun, sampai tersengih sorang-sorang! However, dalam perjalanan balik tu juga on ZTD2! I tell you, korang tak akan menyesal kalau beli! Worth every single cent you spent on it!!




Actually kalau bergambar saya tak berapa suka sangat diri belah kanan sebab, my face angle kalau pandang depan straight to the camera atau senget sikit jer macam kat atas ni, memang tembam sangat! But, I feel gambar kat atas tu, macam kurang sikit, in fact boleh nampak cheekbone! Tak caya cuba tengok gambar lain, where I stand on the right. Rahsianya, dah almost 13 days makan Royal Slim Lishuo Magic! Ala, ubat yang pelakon Enot pun tengah makan tu! Ubat ini bukan boleh makan sembarangan. I sendiri makan pun ada mentor! Memang nak sangat trylah, sebab my mentor berjaya kurangkan berat badan from 142kg, then bila jumpa dia macam tak percaya, she lost half of her! So, InsyaAllah, tengah usaha untuk mengurangkan berat badan secepat yang mungkin! Lagi 7 days, nak kena check weight kurang ke tak. Ni nanti, kita cerita dalam entri lain ok! Take care lovelies! 
xoxo ♥



No comments:

Post a Comment