And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Friday, 27 December 2013

Janji Nak Tuliskan

Hi uolls! Oklah, sebab dah janji nak tuliskan, so tulislah! Huishh, ingatkan nak rest cuti 2 minggu ini, tapi, pening kepala nak habiskan project berkaitan fire ini! Antara assignment terbesar pernah buat sebab ini bukan module yang diajar di sekolah, tapi kena panggil pihak bomba ajar and the worst part, yang akan grade assignment pun bukan dari kalangan lecturer yang kita kenal, tapi pihak bomba itu! Pecah kepala nak dok habiskan project ini. Project ini pula individual, actually bukan tak biasa buat individual, yang berkumpulan pun buat individual. Tahu tak, sakit betul hati kita tau, dah bertungkus lumus kita buat project itu satu malam, then sebab presentation kita dapat B+, sedangkan yang bersenang lenang, cakap lebih-lebih masa presentation dapat A!! Geramnyerrr!!! Memang geram, tapi nak buat apa kan? Kadang kita ni terlalu jujur, sama satu lagi problem, Sya tak pandai nak 'angkat' or dalam bahasa kasarnya bodek lecturer! Eh, tak mainlah, just because kita baik ngan lecturer dia kasi kita A! No self-satisfaction pun buat kerja macam gitu! Tapi, manusia zaman sekarang ini, huish, suka benor angkat lecturer, tup tup, buat kerja tak seberapa dapat A! Benci! Anyways, malas nak cerita lagi panjang, buat sakit hati jer kan?

Anyways, jangan risau, akan update bab terbaru soon okie, lovelies? Memang tak cukup kaki tangan nak buat kerja, sampai kopi dah jadi bestfriend sejati! Bising Mummy, potpet, potpet duk marah kopi tak elok untuk perempuan, dahlah minum tiap hari, pastu 2 cawan lak tu. Apa Mummy kita tak marah? Tadah telinga jerlah. Jawapan standard, 'bukan senang nak belajar sekarang Mummy!' 

Oklah, nak kena pergi sekarang! Sorry sesangat! Lain kali kita tulis lagi ok! Take care all you lovelies! Adios! 
xoxo ♥

Thursday, 19 December 2013

Quick Update!

Hi uolls!! Ok, tau sangat tak update dekat sini! Agak chaotic sedikit beberapa minggu ini. Banyak blog post yang tengah bermain di minda untuk ditulis. But that has to wait, sebabnya iolls tengah sibuk study untuk common test! Habis tension, stress dan segala mak nek yang datang. So, faham-faham jerlah, muka pun hais teruk, especially bila Cik 'J' dah naik! Lagi stress nok! Ini pun semakin stress bila belajar, so nak release tension, buat lah quickie update!

Anyways, memang banyak benda yang nak di blog. Antaranya, my trip to Malacca, hmm, girls talk(yang dah lama sangat tak tulis) lepas itu, InsyaAllah, bab terbaru! Then there'll be a few random rants. Semua bermain di minda saat tengah sibuk dan sepatutnya mentelaah untuk test! Lepas tu, akan ada cuti 2 minggu selepas ini memang akan menjadi agak tidak cukup tangan sebab projek menimbun di bahu! But still, since there's no school, I'll do my best to update here okie?

Lepas itu, apa lagi yer? Hmm, oh yes, tengah sibuk mencari gift untuk my guy best friend yang akan pergi internship dalam kurang dari sebulan dari sekarang. dan kebetulan, 2 minggu sebelum internship, it's his birthday, so macam hadiah 2-in-1 lah! Pening fikirkan nak belikan apa! Ingatkan nak beli perfume, tapi Mummy cakap kalau kita kasi seseorang perfume, ia macam putus persahabatan. So, perfume is definitely out of the list! Tapi, draft untuk card dah siap karang! Sebab, rasanya nak kasi dia nangis ke, oklah, bukanlah nangis macam teruk gila, tapi macam tearing gitu. Macam bila dia baca rasa terharu gitu. Hehs, bertuah punya kawan kan? Lol. Actually, sangat, sangat sedih just thinking that I have less than a month to spend with him, and minus the 2 weeks holidays, memang tinggal 2 minggu jer dengan dia! *sobs* Well, I have to be positive about it, hopefully, persahabatan kita akan kekal. InsyaAllah. So, korang ada idea tak nak belikan apa? Ideas please? But, take note, I don't wanna give him something too intimate, I mean tak naklah kasi wrong idea kan? Besides, he's like a brother to me.

Ok, ok, dah tak ada time nak menceceh dekat sini. Sebabnya, masih banyak lagi yang perlu di ulang kaji sehingga pagi esok. Hmm, dah minum 2 cawan kopi, sekarang ni pun mulut tak henti mengunyah pomegranate. Konon nak makan something healthy! Poyo jer lebih! Oklah, take care all you lovelies out there! Be positive and we'll talk again soon!
xoxo

Tuesday, 3 December 2013

New Background!!

Ok, uolls, Sya tahu, past few days tak dapat access my blog. Hehs, ini sebab budak yang selalu cakap tak cukup masa ini, mentel nak tukar background blog dia sebab dah bosan dengan design yang lama. So, sebab tak dapat nak focus buat benda ini dalam masa sehari, terpaksalah drag beberapa hari. Sorry tak buat notice in advance! Kesibukan masih melanda, tapi sempat nak tuang class starting Friday sebab nak pergi holiday. Bukan pergi jauh pun, Melaka jer. Sepatutnya, tak boleh pergi pun, sebab minggu yang nak tuang class itu, lecturer semua tengah sibuk nak buat revision. Tapi, tak apalah, since lama sangat tak pergi holiday satu family, ku relakan jua. Mummy pun dah mula bising! Nasib ada member yang boleh kawtim.

Anyways, hari ini sangatlah stress. Semalam tak tidur sibuk siapkan assignment last minute. Sepatutnya orang lain kena buat, sekali kita semua kena tipu! :( Hais, nak buat macam mana? Redha, so semalam memang tak tidur sebab siang tadi dah submission dengan presentation. Pulak tu, class pagi! Tak ke haru? Nasib badan kena kerja dengan orang macam gitu. Bukannya susah sangat nak tulis script, Sya memang selalu buat full report, haiss, semalam, dari sepatutnya menghabiskan full report, terpaksa pula melangut buat skrip. Alhamdullilah, semua dah settle siang tadi. Kebetulan, kaki terseliuh, lepas presentation terus balik, sebab tak tahan sakit sangat. Kalau tak memang kena attend class sampai malam.

By the way, mungkin jarang sikit update dalam masa 3 minggu akan datang. Like I said, hectic gila. Dah nak common test, selang dua minggu final exam. Sekarang ini tengah sedih sangat. My best guy friend will be going for his internship, then I ada lagi satu semester! Haish, doa jerlah hari terakhir ambil exam tak nangis! Seriously, dia antara kawan yang paling baik Sya pernah ada! Lelaki pula tu! Well, we went through a lot these past years. Semua benda pahit, manis, susah, senang, we shared it together! But whatever it is, I will still embrace the friendship we had, and dengan izin Allah, persahabatan kami berkekalan. Amin!

Oklah, dah habis menceceh entah apa-apa ni! Nak sambung buat next project. Doakan Sya tak stay up too late again tonight ok? Oh by the way, dah dengar single terbaru Encik Hafiz Hamidun, Jodoh Berdua! Sangat best! Tapi kita tengah tunggu single French beliau! Ok, ok, dah stop, sebelum start fangirling baik berhenti. Karang tak habis pula project yang tergendala itu. Take care lovelies! Jangan ikut perangai Sya, minum 3 cawan kopi satu hari!
xoxo ♥