And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Thursday, 19 December 2013

Quick Update!

Hi uolls!! Ok, tau sangat tak update dekat sini! Agak chaotic sedikit beberapa minggu ini. Banyak blog post yang tengah bermain di minda untuk ditulis. But that has to wait, sebabnya iolls tengah sibuk study untuk common test! Habis tension, stress dan segala mak nek yang datang. So, faham-faham jerlah, muka pun hais teruk, especially bila Cik 'J' dah naik! Lagi stress nok! Ini pun semakin stress bila belajar, so nak release tension, buat lah quickie update!

Anyways, memang banyak benda yang nak di blog. Antaranya, my trip to Malacca, hmm, girls talk(yang dah lama sangat tak tulis) lepas itu, InsyaAllah, bab terbaru! Then there'll be a few random rants. Semua bermain di minda saat tengah sibuk dan sepatutnya mentelaah untuk test! Lepas tu, akan ada cuti 2 minggu selepas ini memang akan menjadi agak tidak cukup tangan sebab projek menimbun di bahu! But still, since there's no school, I'll do my best to update here okie?

Lepas itu, apa lagi yer? Hmm, oh yes, tengah sibuk mencari gift untuk my guy best friend yang akan pergi internship dalam kurang dari sebulan dari sekarang. dan kebetulan, 2 minggu sebelum internship, it's his birthday, so macam hadiah 2-in-1 lah! Pening fikirkan nak belikan apa! Ingatkan nak beli perfume, tapi Mummy cakap kalau kita kasi seseorang perfume, ia macam putus persahabatan. So, perfume is definitely out of the list! Tapi, draft untuk card dah siap karang! Sebab, rasanya nak kasi dia nangis ke, oklah, bukanlah nangis macam teruk gila, tapi macam tearing gitu. Macam bila dia baca rasa terharu gitu. Hehs, bertuah punya kawan kan? Lol. Actually, sangat, sangat sedih just thinking that I have less than a month to spend with him, and minus the 2 weeks holidays, memang tinggal 2 minggu jer dengan dia! *sobs* Well, I have to be positive about it, hopefully, persahabatan kita akan kekal. InsyaAllah. So, korang ada idea tak nak belikan apa? Ideas please? But, take note, I don't wanna give him something too intimate, I mean tak naklah kasi wrong idea kan? Besides, he's like a brother to me.

Ok, ok, dah tak ada time nak menceceh dekat sini. Sebabnya, masih banyak lagi yang perlu di ulang kaji sehingga pagi esok. Hmm, dah minum 2 cawan kopi, sekarang ni pun mulut tak henti mengunyah pomegranate. Konon nak makan something healthy! Poyo jer lebih! Oklah, take care all you lovelies out there! Be positive and we'll talk again soon!
xoxo

No comments:

Post a Comment