And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Monday, 17 February 2014

Girls Talk: Judgmental Society

Photo Credit: FB

Hi girls!! So, hari ini ada idea untuk menulis after I came across with this picture in FB shared by one of those page that I liked there. Anyways, what I'm writing would merely be personal opinions and yeah my BFFs thoughts. Mungkin apa yang kami fikirkan tidak sama seperti anda semua, tetapi, ini hanya sebuah perkongsian yang ingin saya coretkan di sini. 

So, topic pada hari ini adalah tentang JUDGMENTAL SOCIETY. Admit it people, we are facing with judgmental society! We are living in people's opinion, believe it or not! Think back, dalam pada kita rasa hasil tugasan kita adalah yang terbaik yang mampu kita lakukan, we still go to others to get their opinion. Meminta pendapat tak salah, tapi, kita akan menjadi "Yes Man" apabila seseorang tegur what we had done was not good enough. 

On the ladies side, we are facing with serious judgments that the world has set. Firstly, we are exposed to certain mindsets that pretty is classified as bikini body, sharp nose, long legs and the list goes on! We are pressured with all those magazines, advertisements, etc, out there that shows figures of supermodels and we want to be like them! Just for the reason that people call them pretty! On top of that, we are now classified as apple shaped, pear shaped, bla bla bla. I totally understand this, because definitely I don't belong in the small size category.

Secondly, we can be easily judged by our dressing! For example, I once wore black stoking for a presentation in school and definitely perkara yang sangat common kita akan dengar dari mulut orang adalah, "Gosh, she looks like a prostitute in that stocking!"
This is a personal experience I'm giving you. Bukanlah saya sengaja nak guna black stoking pada hari itu, tapi terdesak. How am I to know that the departmental store ran out of stock for a nude colour stocking? Kalau pakai skinny jeans pun salah, terus kena label bimbo/minah!

Thirdly, when a lady works overnight and neighbours saw you walking up your doorsteps when the sun rises, girl you are sure to face with all kinds of gossips the moment you exit your door the next day. This is a fact! Mereka ada satu mindset yang kalau seorang wanita bekerja malam, they are doing something bad out there and definitely it's going to be 'that' job. One of my BFFs, she's a retail manager, so kalau ada stock take, they had to work overnight, and only finish at 6 am. She faced with different kinds of gossips, sehingga dia dah tak larat nak dengar and of course tak nak parents dia semakin tertekan dengan tohmahan orang sekeliling, she quit her job. See, how judgmental society affects our life? 

Another common one would be when a lady has a lot of guy friends! This is a personal experience I'm going to share. I am in the building & construction industry and this particular industry is a men-domineering industry. Jarang kita nampak wanita bekerja dalam industry sebegini and I am one of them. Logically thinking, kalau dalam B&C industry mostly adalah lelaki, kawan kerja kita semestinya kebanyakannya lelaki kan? Tapi, kalau orang nampak kita seorang wanita dalam sekumpulan lelaki, they would say that we are a slut! I have been facing with this for a long time. Sampai dah lali dan tak kuasa nak layan. You don't expect me to ignore all those people I'm working with right? Takkan nak buat muka dengan dorang pula kan? 

So, how long are we going to be concerned with what people say about us? Sampai bila kita nak dengar apa yang orang cakap? Orang akan cakap kita hidup bermasyarakat, tetapi, facing with judgemental society is unhealthy, mentally and emotionally. Hidup kita bukanlah untuk memuaskan hati semua orang, cukuplah kita rasa satisfied dengan apa yang kita mampu achieve. It's not easy trying to please people around us! So, lets move forward to a more positive, optimistic mindset that are lacking these days. People are getting so pessimists about life, so, where are we going to find the happiness? Do it for a day, try and be optimistic about your life just for that one day, and you will see a huge difference on how you see life on that day!

With that, girls, I hope that this piece I wrote here would be beneficial for you! Lets aim for a more positive attitude, optimistic mindset and not bother so much of what people wants to say. Just take what they say, and shrug it off if it's not worth to be cared for. Take care all you lovelies! Be yourself & be beautiful! For, beauty comes from the heart not your appearance. With that said, I hearts all of you out there reading here and hopefully we will meet again in the next Girls Talk!
xoxo ♥

Tuesday, 11 February 2014

Quality Writing

Rasanya, telah banyak kali saya memohon maaf kerana tidak menulis sekerap yang mungkin dan sekali lagi saya harus melafazkan kata maaf kerana hampir sebulan tidak mencoret karya di sini. Kekangan waktu merupakan faktor utama sebelum ini, tetapi, sepatutnya, I could have start writing here, but I couldn't. So, I finally decided, I wanted to do Quality Writing.

Penulisan yang bermanfaat, bukan hanya omongan kosong. And, definitely when you talk about quality, it's gonna be limited. Difikirkan secara logik, jika saya memaksa diri untuk menulis sekurang-kurangnya 7 posts dalam sebulan, but what I'm giving you are crap, it would not be a self satisfaction for me. So, I'll choose Quality > Quantity, hands down!

Ms Egoistic Vs Mr Romantic, personally is something close to my heart. Setiap watak yang saya reka mempunyai keperibadian yang sangat dekat di hati saya. Erika Syakira, wataknya diilhamkan dari serba sedikit keperibadian saya sendiri. I'll admit, saya seorang yang sangat ego! Keperibadian yang saya pamerkan dalam watak Khairul Arman pula merupakan sikap seseorang yang saya ketahui dengan hanya membaca tentang dirinya, but it felt like I knew that person for years, hinggakan saya kembangkan wataknya.

So, saya berharap sangat, walaupun saya kurang menulis di sini, rarely uploading new chapters, I do hope the support is still there. InsyaAllah, saya akan update perkembangan terkini, dari masa ke semasa. Or probably the exciting things I did. InsyaAllah, pada hari Khamis ini, 13 February, saya akan menghadiri satu job interview. Syukur Alhamdullilah,  walaupun masih berbaki satu lagi semester, saya sudah diberi peluang pekerjaan. Do pray for me so that the interview will go smoothly. Much appreciated! Anyways, take care lovelies! We shall talk again soon!
xoxo