And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Tuesday, 5 May 2015

Goodbye

Honestly, I hate saying goodbye! Teramat tak suka! That was why I never said Hi! Ini bukan rekaan atau ciptaan, but memang for real, I never try to say hi atau get to know someone, because I'm afraid of them leaving.

Dalam masa kurang dua minggu, I had to say goodbye to 3 people in my office. Like I said, I don't handle goodbye in a good way. In fact I'm terrible at it.

25 April 2015, the intern girl left. Kita panggil dia Ms J la ok. Ms J ini sebenarnya junior Sya time diploma. Tak berapa rapat lah waktu itu, well, in school there are cliques even in class, so memang tak pernah bercakap langsung to each other. Dan nak dijadikan cerita, she was posted to our site for her internship. That was when, I got to know her. It was only for 3 months Ms J was here. Tapi, kita rapat gila lah. Mungkin sebab kekurangan kaum Hawa dalam office ini, atau mungkin juga kami berfikir dalam level yang sama. Almaklumlah, sebaya, kaum Hawa kat sini, jarak umur dengan Sya macam mak and anak. Hehs! Jadi, masa dia habis intern, dia yang kesukaan nak tinggalkan site yang sememangnya stress ini, Sya yang nangis. Nasib tak banjir! ;)

5 May 2015, merupakan hari terakhir for 2 of my closest colleagues. Mr & Mrs M. Dorang ini husband and wife, bekerja satu company and satu office. How cute is that? Ok, Mr M was actually my Assistant Project Manager. So, we are actually in the same team. Honestly, I can say he's like a mentor to me. Tak lokek share knowledge, experience and always so supportive. Mr M, memang sabar, in fact he knows how to handle me very well. Maksud handle itu jangan disalahertikan. Sya ini selalunya kalut tak bertempat, but he knows how to help me overcome it and always ensure that things will be fine. Macam dia selalu kata, "It's ok to make mistake. You learn more when you make mistake."

Memang ada kesilapan sana sini yang Sya lakukan, and he never fail to back me up. Every single time. He is like a father at workplace. Umur pun dah nak sebaya Daddy. His wife, Mrs M, pun baik sangat. They treat me like their daughter. Mr M and I always goes on-site together, sebab Mr M selalu suruh Sya assist project dia, so I get to learn more walaupun tak berpengalaman.

Well, hidup ini kalau tak ada yang iri hati memang tak sah kan? So, adalah yang cuba cucuk-cucuk Mrs M, cakap tak takut ke biar kita berdua selalu on-site sama-sama. That was when she answered, "But she is our first daughter." Comel kan? Legalah bila dengar Mrs M kata macam gitu. Long story short, hari ini merupakan hari terakhir mereka di sini. Frankly, I didn't want them to go, especially Mr M! I believe there is a whole lot more for me to learn from him. My Project Manager, haish, tak payah cerita, dia ada atau tak ada, no difference. Sya selalunya akan rujuk balik to Mr M for things that I am uncertain of.

Me being me, dari semalam dah psycho diri, jangan nangis! So, bila pass hadiah kat Mr M, I decided to thank him and all, but he cut me short because he knew I will get emotional and cry, and mungkin dia pun tak nak nangis. But, rasa sebak itu tak boleh hindar bila Mrs M datang and peluk Sya and whispered, "Take care my little girl! Take care of yourself, start eating. You will do fine."

Wallahi, tertanya seketika, mengapa perlu perpisahan ini dan airmata terus mengalir tanpa dipinta. Ok, tulis ini pun rasa nak nangis lagi. Tak, mata dah bergenang dah sebenarnya. But apapun, I wish all of them only the best. Sya percaya setiap perpisahan, pasti akan ada pertemuan lagi. In Sya Allah.

They say SORRY is the hardest word to say, but for me GOODBYE are worst! An emotional 2 weeks for me, Almighty Lord, brace my heart!

No comments:

Post a Comment