And ALLAH is Sufficient as a Guardian
And ALLAH is Sufficient as a Helper
~ Quran 4:45


Tuesday, 6 June 2017

Girls Talk: He's Single, Taken or Just Being Complicated???

Assalamualaikum!






"Yang menarik itu selalunya dah berpunya,
Yang gatal itu selalunya tua,
Yang kita suka itu selalunya tak suka kita'"
~Nursyazwani Sani, 2017




Tetiba sis berquote bagai. Hahaha! Anyways, after being MIA for almost a month, more actually, I missed writing but there's just a little too much on my plate currently and most of it is definitely work related! At times, I don't even have time for myself. 24 hours on standby! Not funny people!

By the way, how was your Ramadhan? Mine, had been going well. Alhamdullilah. Despite being under the sun most of the time, don't even have an office to cool down, but all and all I'm coping well with the help from Allah swt.




So, dah lama sis tak bukak segment Girls Talk kan? Terasa macam nak tulis, mungkin kerana emosi tak berapa stabil or just that I'm in a situation that I hated most. I do apologise beforehand kalau entri kali ini bakal melalut atau ke laut. I'm definitely not thinking straight.




Memang ada kena mengena dengan quote atas tu yang sis reka sendiri. Haha! You might just have to agree with me at some point of time when you encounter it. Being in this industry, kind of put me in a situation where men are like buffet. Don't get me wrong, but I don't really have any idea how to put it in a more modest way. Lol! Cam kau toleh kiri, nampak lelaki, toleh kanan, lelaki lagi! Then you are trying your hardest to istiqomah and not look at them.




Pastu, lelaki zaman sekarang ni, punyalah susah nak identify, single ke, taken ke! Who can relate this with me? Please comment kat bawah!!! Like honestly, dikelilingi ramai lelaki dalam menjalankan tugas, sometimes, I tend to analyse character, behaviours of men. Then, men these days, what harm it does for you to put on a ring to identify that you are taken? At least kasilah clue to clueless girls like us. Macam sis! Tau tak, trend sekarang, lelaki dah kahwin pastu dah beranak dua tiga, tak semestinya boroi ok? Pastu yang bujang, single & available, perut macam dah overdue 9 bulan! So, can anyone understand where this frustration is coming from? Faham tak?




Untuk lelaki kat luar sana, jujurlah dengan diri sendiri. pastu kalau dah kahwin tu, pakailah cincin ke, kalau nak lagi senang cop jer kat dahi 'SAYA DAH BERISTERI!' Hahahahahaha! Pastu, janganlah nak mengorat anak dara orang, kita pun ada perasan, kadang tersuka tanpa sengaja! Faham tak? Especially kalau awak itu jenis yang charming!



Entahlah itu jer kot, sis nak rant. Jangan salah sangka sis tak main cinta dengan suami orang atau selainnya. Minta selisih! Maunya keluar surat khabar, "Seorang Ibu Mengejar Anaknya Dengan Parang Sekitar Kawasan Perumahan Kerana Bercinta Dengan Suami Orang!" Headline main paper terus! Hahahahaha! But, yes who can just relate to this? *kita sep sikit* Anyways, till then!

p/s: Tengah siapkan draft Bangkok Day 2! Stay tune! <3 

No comments:

Post a Comment